ПРОМОЦИЈА РОМАНА „ВИНОГРАД МЕХМЕД-БЕГА“

Синоћ је у хотелу Оникс одржана промоција књиге „Виноград Мехмед-бега“, аутора Огњена Авлијаша. Промоција је одржана у организацији Туристичке организације Брод, а на иницијативу бродског писца Бранка Јовичића.


Виноград Мехмед-бега – Огњен Авлијаш

Једног дана ће се с носем причати да је Огњен држао промоцију у Броду и има величину и значајан као кад бисмо данас причали да је у Брод дошао Меша Селимовић или Иво Андрић – рекао је Јовичић.

Огњен је адвокат, пољопривредник, отац, пријатељ, али је прије свега одличан писац. Књига говори о потреби за простом, о прихватању различитости и животу. Роман носи више прича које су савршено испреплетене, додаје Јовичић.


Ја нисам велики љубитељ промоција, али сам се Бранковом позиву радо одазивао. Ово је мој други роман. Нећу сад да га причам, прочитате па ћете сами дати суд о истом. Уосталом, у стварању овог романа сам био само физички радник. Имао сам неки глас који ми је шапутао, ја сам само записивао. Рекао бих да је ову причу испричала земља-, рекао је аутор књиге и додао да се нада да му ово није посљедња посјета Броду.

Након промоције аутор се дружио и разговарао са гостима, а поклонио је и два примерка књиге библиотеци „Бранко Ћопић“.Извор: Радио БРОД